Strona glówna Informacje Regulamin Uczestnicy Foto galeria Archiwum Ksiega gosci Forum Linki Kontakt Wyloguj10-09-2010
Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
  Bookmark and Share
Zmiany na stronie
Tomasz
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 13-05-2009 21:27
Awatar

Rower: Author DEXTER 21" 2009
Styl jazdy: MTB

Hej.
Od pewnego czasu na stronię pojawiło się parę nowych funkcji.
W temacie tym będę Was o tym drodzy użytkownicy informował Uśmiech
----------------------
1. W panelu użytkownika w Opcje: dodałem link do Moje fotki - strona prezentuje wszystkie fotki dodane przez nas.
2. Dodałem panel Ostanie komentarze widziany tylko dla userów. Wyświetlane są w nim ostatnie komentarze z newsów oraz z foto galerii.
3. W profilu usera w polu Statystyki dodałem pole Fotki użytkownika. Link przenosi do strony prezentującej fotki dodane przez danego usera.

---dodano---
4. Na stronie pojawił się również kalendarz. Kalendarz pokazuje dzień obecny oraz dodane wycieczki, spotkania itp.
Dodatkowo pod kalendarzem na 7 dni przed zaplanowaną datą pojawia się opis tego wydarzenie wraz z datą.

---dodano---
5. Panel z pogodą dla naszego miasta (po kliknięciu na napis "Pogoda Elbląg" zostaniemy przeniesieni na stronę ze szczegółowymi informacjami pogodowymi.
6. Panel "Przypominacz" widoczny dla zarejestrowanych użytkowników informujący o zbliżających się imprezach.
7. Zmodyfikowałem opcję Dodaj zdjęcie, tak by ostatnio utworzony album był pierwszym na rozjeżdżanej liście.
8. Zmieniony został adres kontaktowy e-mail, dzięki temu będziemy mogli szybciej odp. na Wasze maile.
9. Zmodyfikowany został nowy sposób przeglądania foto galerii za pomocą wtyczki Cooliris.

---dodano---
10. Zmodyfikowana został wygląd foto galerii (zmiany wizualne).
11. Dodałem do foto galerii panel - Ostatnio komentowane zdjęcia - pokazujące informacje dot. ostatnich komentarzy.
12. Panel pogody został rozbudowany o podgląd pogody na - dziś - jutro - pojutrze.
13. W nawigacji w pod menu - Artykuły - zamieściłem informacje dot. użytkowania oraz konserwacji roweru. Zapraszam do czytania.

---dodano---
14. W Foto galerii dodałem panel - Dziś dodane zdjęcia - ukazuje się on gdy zostaną dodane nowe zdjęcia. Wyświetla zdjęcia dodane w konkretnym dniu.
15. W Foto galerii pojawił się również panel - 10 ostatnio dodanych zdjęć

---dodano---
16. Panel Top 5 Userów - wyświetlający pięciu najaktywniejszych userów na stronie. Na punkty składa się liczba: Komentarzy + Postów na forum + Postów w shoutboksie
17. W foto galerii miniaturki albumów generowane są automatycznie z losowo wybranych zdjęć.
18. Dodałem dwa pola w profilu Rower: - tu możemy wpisać na jakim rowerku jeździmy, Styl jazdy: - tu możemy wpisać styl jazdy jaki preferujemy. (Zachęcam do wypełnienia wszystkich pól w edycji profilu)

---dodano---
19. Dodano nowe emotikony.
20. Modyfikacji został poddany kanał wiadomości RSS. Dodane zostały kategorie:
  • Forum,
  • Informacje,
  • Nowe Zdjęcia,
  • Nowe Artykuły.

---dodano---
21. Zmodyfikowane pole w profilu Styl jazdy na rozwijaną listę z domyślnymi wartościami:
1 => 'MTB',
2 => 'Szosa',
3 => 'DH/FR',
4 => 'Four cross',
5 => 'Dirt',
6 => 'Street',
7 => 'BMX',
8 => 'Trial',
9 => 'Niedzielny',
10 => 'Turystyka',
11 => 'Jazda miejska',

22. Na forum pod avatarem wyświetlają się pola z profilu: Rower oraz Styl jazdy

---dodano---
23. Dodano nowe artykuły - zapraszam do czytania Joker

---dodano---

24. Strona Foto galeria została poddana lekkim zmianom, panele 10 ostatnich fotek, ostatnie komentarze, losowa fotka oraz panel dziś dodane zdjęcia widoczne są tylko do zarejestrowanych użytkowników.
25. Zmodernizowane zostało archiwum.
26. Uruchomiony został system Nagród.
27. Wprowadziłem, również parę zmian kosmetycznych.
28. Na stronie głównej w panelu - Ostatnio poruszane tematy - na stałe został przyklejony temat Uwaga dla członków grupy STOP
29. Zaktualizowałem albumy w foto galerii o link do relacji - Link jest widoczny w panelu - Informacje o albumie - pod nazwą albumu.
30. Wydłużyłem listę Ostatnio poruszane tematy z 5 na 10 tematów.
31. Dla nowych użytkowników, na dwa tygodnie od daty rejestracji wyświetla się informacja z linkiem do regulaminu forum.

---dodano---

32. Dodałem dwa dodatkowe pole w profilu Imię i Nazwisko pola te widoczne są tylko na Administratorów.

Proszę o uzupełnienie brakujących informacji w profilu.

---dodano---

33. Zaktualizowałem skrypt z jakiego korzysta nasz strona Uśmiech wszelkie błędy/zmiany proszę zgłaszać.

www.gruparowerowastop.pl/themes/STOP/images/new.gif---dodano---

34. Informację, artykuły oraz tematy na forum zostały wzbogacone o przycisk ADDThis umożliwiający przesyłanie treści do najpopularniejszych serwisów.

35. Pojawił się panel z oficjalnym kontem Elbląskiej Grupy Rowerowej STOP na facebooku - zachęcam posiadaczy konta na facebooku o zostanie fanem Elbląskiej Grupy Rowerowej STOP.
ps. chwilowo konto nie jest aktualizowane z powodu pewnych problemów technicznych...

36. Zakładka Linki została wzbogacona o miniaturki stron.

Edytowane przez Tomasz dnia 12-04-2010 12:52
Pozdrawiam Papa2
Do góry  
http://www.gruparowerowastop.pl/
Marian65
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 14-05-2009 21:02
Awatar
Doświadczony użytkownik

Rower: Unibike Expedition
Styl jazdy: Turystyka
Nagrody:

Zmiany w profilu bardzo dobre, ale mam jedną uwagę.
W rubryce styl jazdy trzeba podac kilka możliwości do wyboru, bo inaczej mogą powstac dośc ciekawe style. Sam się zastanawiałem jak go określic; szosa, teren, turystyka, trekking, niedzielny, ekstremalny i tak dalej. Można tak tworzyc dalej, w zależności od inwencjiUśmiech.
Te nowe emotikony są super!Brawo
PozdrawiamOkok

I jeszcze jedno. Chatownik
informacje typu rower, styl jazdy mogą sie pojawic pod Awatarem
Edytowane przez Marian65 dnia 14-05-2009 21:05
Do góry  
MARECKI
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 14-05-2009 21:51
Awatar
Użytkownik

Rower: GIANT GreenPark i CUBE Reaction
Styl jazdy: Turystyka

Ilość ,,buziek'' jest oszałamiająca Boi się. Ciekawe, czy da się z nich samych zrobić sensowną wypowiedź?Rotfl
MARECKI
http://marecky.bikestats.pl ; http://www.marecki73.fotosik.pl/
Do góry  
http://marecky.bikestats.pl/
Tomasz
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 17-05-2009 17:59
Awatar

Marian65 napisał/a:

W rubryce styl jazdy trzeba podac kilka możliwości do wyboru, bo inaczej mogą powstac dośc ciekawe style. Sam się zastanawiałem jak go określic; szosa, teren, turystyka, trekking, niedzielny, ekstremalny i tak dalej. Można tak tworzyc dalej, w zależności od inwencjiUśmiech.

Proponuje wybrać kilka propozycji i podania ich na forum. (MOŻE uda się zrobić rozwijaną listę.)

Marian65 napisał/a:
informacje typu rower, styl jazdy mogą się pojawić pod Awatarem

Z tym zobaczę co da się zrobić.

MARECKI napisał/a:
Ilość ,,buziek'' jest oszałamiająca Boi się. Ciekawe, czy da się z nich samych zrobić sensowną wypowiedź?Rotfl

Oj na pewno i to nie jedną Figielek
Edytowane przez Tomasz dnia 17-05-2009 19:13
Pozdrawiam Papa2
Do góry  
Waldic
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 17-05-2009 18:11
Awatar
Użytkownik

Rower: Merida Urban 7.7
Styl jazdy: Niedzielny
Nagrody:

Mozna by dodac link do fotogalerii przy opisie danej wycieczki. Pomoze to osobom pierwszy raz odwiedzajacym strone i nie zaznajomionym ze wszystkimi dzialami.
Do góry  
http://waldic.digart.pl/
Tomasz
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 12-04-2010 11:53
Awatar

Waldic napisał/a:
Mozna by dodac link do fotogalerii przy opisie danej wycieczki...

Można. Propozycję proszę składać w dziale Problemy, uwagi, propozycje

edycja

Lista zmian w 1 poście wydłużyła się Uśmiech
Edytowane przez Tomasz dnia 26-10-2009 16:59
Pozdrawiam Papa2
Do góry  
Przeskocz do forum:
Linki do tego tematu
URL:
BBcode:
HTML: